Perşembe , 28 Mart 2024
HABERLER
ANASAYFA / FUARLAR / Avrasya Ambalaj Fuarı 20. Yılında Çok Daha Küresel

Avrasya Ambalaj Fuarı 20. Yılında Çok Daha Küresel

Ambalaj Fuarına İhracat Pazarlarından yoğun ilgi...

Avrasya Ambalaj Fuarı 20. Yılında Çok Daha Küresel
Avrasya Bölgesi’nin Her Yıl Düzenlenen En Büyük Ambalaj Fuarı 18 - 21 Eylül 2014 Tarihlerinde İstanbul’da Gerçekleştirildi. İhracat pazarlarından yoğun katılımın olduğu fuarı, 91 ülkeden 50 bin kişi ziyaret etti. 

ASD Ambalaj Sanayicileri Derneği ve Reed TÜYAP işbirliğinde; AMD Ambalaj Makinecileri Derneği, ESD Etiket Sanayicileri Derneği, KASAD Karton Ambalaj Sanayicileri Derneği, MASD Metal Ambalaj Sanayicileri Derneği, OMÜD Oluklu Mukavva Sanayicileri Derneği ve SEPA Sert (Rijit) Plastik Ambalaj Sanayicileri Derneği destekleriyle gerçekleştirilen Avrasya Ambalaj 2014 İstanbul – 20. Uluslararası Ambalaj Endüstrisi Fuarı, 18 - 21 Eylül 2014 tarihlerinde TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.  

Rekabet gücünü artıran en son teknolojiler ile donatılan ambalaj makineleri, gıda ve içecek sektörüne yönelik ambalaj çözümleri, fonksiyonel ve çevre dostu ambalaj malzemeleri, kozmetikte satın alma kararlarını etkileyen özgün ambalajlar, ilaç ambalajlarındaki tüm yenilikler, etiket, barkod, ürün ve sistemlerine yönelik her türlü ürünler, depolama ve taşımacılıktaki ambalaj çözümleri ile her tür endüstriyel ambalaj Avrasya Ambalaj İstanbul Fuarı’nda ziyaretçilerle buluştu.

Kuzey Afrika, Ortadoğu, Balkanlar’dan Fuara Büyük İlgi…

Sektörün nabzını tutan, tüm ürün gruplarını aynı çatı altında toplayan Avrasya Ambalaj İstanbul Fuarı bu yıl 105 bin metrekare kapalı alanda, 41 ülkeden 1170’in üstünde firma ve firma temsilcisi katıldı. Geçtiğimiz yıl 5000’in üstünde yurtdışından ziyaretçi ağırlayan fuar, bu yıl da ilgi odağı oldu. 
200’ün üzerinde yeni firmanın katılımcı olarak yer aldığı Avrasya Ambalaj Fuarı’nda, Fransa – İtalya – Çin milli katılımlarının yanı sıra, Almanya, A.B.D., B.A.E., Danimarka, Hindistan, İngiltere, İran, Japonya, Kore, Macaristan, Mısır, Portekiz, Tayvan, Yunanistan’ın da aralarında bulunduğu 41 ülkeden 1170 marka ziyaretçilerle buluştu. Avrupa’nın ilk 4 fuarı içerisinde yer alan Fuarı 91 ülkeden 50 binin üzerinde ziyaretçi gezdi.
Nitelikli ziyaretçilerle katılımcıları buluşturan fuar yeni pazar arayışlarının ve küresel rekabetin kritik önem kazandığı bu dönemde ambalaj sektörüne ivme kattı. Sektörün ihracat pazarlarından fuara yoğun ilgi olurken geçen yıla göre uluslararası alıcılarda yüzde 65’lik bir artış oldu. Kuzey Afrika, Ortadoğu, Kafkasya ve Balkan ülkelerinin yanı sıra İngiltere, Almanya gibi Avrupa ülkelerinden de büyük ilgi gören Avrasya Ambalaj Fuara sektöre yeni pazarlar, yeni müşteriler kazandırdı.

Geleceğin Tasarımcıları Ambalaj İçin Yarıştı 

ASD ve Reed TÜYAP işbirliğinde bu yıl onuncusu düzenlenen Ambalaj Tasarımı Ulusal Öğrenci Yarışması 2014’ün Ödül Töreni 18 Eylül tarihinde Avrasya Ambalaj İstanbul 2013’ün Açılış Kokteyli’nde gerçekleştirildi. 
Yarışma’da Marmara Üniversitesi Grafik Tasarım Bölümünden Doğukan Karapınar “Karakalem Çizim Kalemi Ambalajı” isimli projesiyle birincilik ödülünü; Yaşar Üniversitesi Grafik Tasarım Bölümü’nden Çağıl Aygen “Akıllı Kutu” isimli projesiyle ikincilik; Anadolu Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü’nden Ulaş Tigin “Leaf Plastik Deterjan Ambalajı” projesiyle üçüncülük ödülünü kazandı. Yarışmada 9 proje mansiyon, 5 proje ise sertifika almaya hak kazandı.

10. Ambalaj Tasarımı Ulusal Öğrenci Yarışması'nda ilk üç dereceyi paylaşan şampiyon finalistlere, sırasıyla 4.000 TL, 2.500 TL, 1.500 TL ile ödüllendirildi. İlk üç dereceyi paylaşan geleceğin tasarımcıları ayrıca "ASD & TÜYAP Öğrenim Bursu" ile öğrenim hayatları boyunca yılda 12 ay burs kazandı. Mansiyon ödülü almaya hak kazanan 9 proje 500 TL ile ödüllendirilirken 5 projeye ise sertifika verildi.

Yarışmada dereceye giren, mansiyon ve sertifikaya layık bulunanlar da dahil olmak üzere toplam 17 projenin sahipleri dilerlerse WPO - Dünya Ambalaj Örgütü'nün düzenlediği Ambalaj Tasarımı Uluslararası Öğrenci Yarışması olan WorldStar Student Competition 2014 ve APF- Asya Ambalaj Federasyonu'nun düzenlediği AsiaStar yarışmalarına katılabilecek ve bu yarışmalarda dünya derecesi almaya hak kazanmak için yarışmaya devam edebilecekler.

20. Avrasya Ambalaj Fuarı’nda pazarlamadan baskı teknolojilerine, standardizasyondan sektörel mevzuatlara uzanan bir kapsamda uzman isimler tarafından toplam 6 seminer düzenlendi. 

Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) Hakkında 

Türkiye'deki önemli ambalaj sanayicilerini bünyesinde bir araya getiren ASD, 1992 yılında 39 ambalaj üreticisi tarafından kuruldu. ASD'nin bugün 200'den fazla üyesi bulunuyor. ASD’nin amacı; Türkiye ambalaj sanayinin gelişmesine katkıda bulunmak, sektöre kimlik kazandırmak, ulusal ve uluslararası platformlarda sektörün temsil edilmesini sağlamak, üyeleri arasında birlik beraberlik ve dayanışmayı sağlamak, güçlendirmek ve daimi kılmaktır. 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR