Salı , 19 Mart 2024
HABERLER
ANASAYFA / ÜRÜNLER / Plastik Endüstrisinde APROL İle Yükselen Verimlilik

Plastik Endüstrisinde APROL İle Yükselen Verimlilik

B&R'ın tek kalıp üzerinden sunduğu komple çözümler her ihtiyacı karşılıyor.

Plastik Endüstrisinde APROL İle Yükselen Verimlilik
B&R'ın tek kalıp üzerinden sunduğu komple çözümler I/O seviyesindeki işlemlerden tüm tesisin proses kontrolünün yapıldığı dev sistemlerin gereksinimlerine kadar her ihtiyacı karşılıyor.

Tek kaynaklı entegre otomasyon

Sektördeki plastik işleme makinelerinin kullanıcılara sunduğu otomasyon imkânı zaten çok yüksek seviyededir. Bu sebeple, üretim süreçlerinde ileri seviyede optimizasyon yapmak isteyen imalatçılar, tüm tesis genelindeki verimliliği artırabilecek çözümlerin arayışına girmelidir. Bu da tüm tesis altyapısını, ek binalar, enerji ve diğer hizmetlerin altyapısıyla aynı denkleme dâhil etmek anlamına gelir. B&R plastik endüstrisi uzmanı Thomas Rienessl "B&R entegre otomasyon sistemi bu denklemi pazardaki diğer sistemlerden çok daha iyi bir şekilde işliyor. B&R'ın tek kalıp üzerinden sunduğu komple çözümler, I/O seviyesindeki işlemlerden tüm tesisin proses kontrolünün yapıldığı dev sistemlerin gereksinimlerine kadar her ihtiyacı karşılıyor." diyor.

Komple sistem - Komple tutarlılık

B&R APROL proses kontrol sistemi, akla gelebilecek herhangi bir hiyerarşinin kullanımıyla tüm tesisin, merkezi olarak kontrol edilebilen bütünleşik bir yapı haline gelmesine olanak tanır. MATLAB/Simulink kullanımıyla gerçekleşen entegre sistem simülasyonu dahil olmak üzere birçok fonksiyonun kullanımı her bir seviyedeki otomasyon sürecini homojen ve komple bir sistem haline getirir. APROL ayrıca, harici sistemlerin ve sinyal kaynaklarının doğrudan entegrasyonuna olanak tanır. Böylece sistemin tüm çalışma ömür süresi boyunca güvenilir ve verimli çalışmasını sağlayan tam kapsamlı bir yaklaşım elde edilir.

Condition Monitoring “ConMon” kaliteyi yükseltirken maliyeti azaltıyor

APROL ConMon (Durum İzleme) çözümü ürün kalitesini, makine ve tesislerin kullanılabilirliğini artırırken bakım maliyetlerinin de azaltılmasını sağlar. B&R APROL ConMon çözüm paketi, titreşim izleme özelliğinin yanı sıra tesisten toplanan ölçüm değerleriyle hesaplanan önemli durum parametreleri içeren analizleri de gerçekleştirir.

Energy Monitoring “EnMon” gerçek enerji maliyetleri aydınlatıyor

Konu üretim verimliliğini iyileştirmeye geldiğinde uygulanması gereken ilk adım, harcanan enerjinin nerede, ne zaman kullanıldığı ve ne kadar olduğunun analiz edilmesidir. APROL EnMon çözümü, enerji tüketimiyle ilgili verinin toplanması ve bu verilerin değerlendirilmesi/yorumlanması için kapsamlı raporların yaratılmasında kullanılır. B&R Automation PC 910 üzerinde çalışan bu entegrasyonu kolay çözüm, ISO 50001 standartlarında belirlenen gereksinimlerin kolayca karşılanmasını sağlar. APROL EnMon bu şekilde enerji tüketiminin düşürülmesine yardımcı olarak mali tasarrufa önem veren kullanıcıların rekabet avantajı elde etmesine imkân tanır.
 
Fabrikanın tüm proses verilerini kayıtlama

Her bir makinenin verimliliğini karşılaştırmak ilk adımdır. APROL PDA (Process Data Acquisition) tüm üretim zinciri boyunca proses verisinin kaydedilmesi gibi oldukça zorlu bir görevi yerine getirir. Üretim parametrelerinde herhangi bir sapma olması halinde, bireysel makineler bu sapmaların kompanze edilmesi ya da üretimin durdurulması gibi reaksiyonları hızlıca gösterebilir. Rienessl "Sistem tüm verileri merkezi, kesintisiz ve uzun süreli sorunsuzca arşivler. Arşivler kullanıcının ihtiyacı kadar saklanabilir. Böylelikle üretim süreç kalitesini doğrularken genel rekabet gücü de artırılabilir." diyerek sözlerini tamamlıyor.

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • Geri Dönüşüm Evde Başlıyor

    Geri Dönüşüm Evde Başlıyor

    Tetra Pak 5 Haziran Çevre Günü’nde sürdürülebilir bir yaşam için “geri dönüşüm” konusuna dikkat çekerek, tüketicileri evlerden bu seferberliğe katılmaya davet ediyor. Online platform üzerinden geri dönüşüm bilinci... Devamı »