Salı , 19 Mart 2024
HABERLER
ANASAYFA / ÜRÜNLER / Plastik Şişirme Makineleri İçin PC Tabanlı Kontrol

Plastik Şişirme Makineleri İçin PC Tabanlı Kontrol

Beckhoff Plastik Yazılım Altyapısı: Plastik şişirme makineleri için PC tabanlı kontrol

Plastik Şişirme Makineleri İçin PC Tabanlı Kontrol
Beckhoff Plastik Yazılım Altyapısı, hem sürekli çalışan makineler hem de akümülatör kafalı makineler için yazılım modüllerini içeriyor. TwinCAT Plastik Şişirme Yazılım Altyapısı, bu uygulamalara yönelik HMI yazılımı ile birlikte plastik şişirme makineleri için eksiksiz bir çözüm oluşturuyor. Donanım tarafında ise kontrol görevi iki çeşit Panel PC ile tamamlanıyor: Çok çeşitli makineler ve zorlu uygulamalar için 15-inç dokunmatik ekranlı tam ölçekli çözüm ve sürekli ya da kesintili çalışan daha basit makineler için 6,5-inç dokunmatik ekranlı kompakt çözüm.
 
Beckhoff’un plastik yazılım altyapısı, plastik enjeksiyon, ekstruder ve plastik şişirme makineleri için üç farklı modülde anahtar teslim çözümler sunuyor. TwinCAT otomasyon yazılımı üzerine kurulu Plastik yazılım altyapısı, dijital aktüatörlü basit valf teknolojisinden, enerji tasarrufu sağlayan servo motor tahrikli pompalara ve servo valf teknolojisine sahip karmaşık ünitelere kadar her türlü hidrolik sisteme uygundur. Aynı zamanda, yazılım paketi servo sürücü sistemlerinde de kullanılabilmektedir. Sıcaklık denetleyicileri ekstrüderlerin ve ekstrüzyon kafalarının özel kontrol özellikleri için optimize edilmişlerdir. Beckhoff yıllara dayanan deneyimini birçok farklı türdeki plastik makinelerinin kontrolünde ortaya koymaktadır.
 
TwinCAT Plastik şişirme yazılım altyapısı
Cidar kalınlığı denetleyicisi editörü giriş fonksiyonlarını kolaylaştırır ve operatöre cidar kalınlığı eğrisini hızlı ve güvenli bir şekilde girebilme konusunda yardımcı olur. Taşıyıcı, kalıp ve şişirme pin hareketleri kolay bir şekilde girilir ve oklu bir diyagramda görüntülenir.  Güçlü anahtarlama özellikleri, karmaşık ürünlerin imalatının bile yüksek verimlilikle yapılmasına izin vermektedir. Ölçü birimlerini ve dili değiştirebilme seçeneği sayesinde küresel kullanım olanağı sağlanmaktadır.
 
Windows tabanlı plastik şişirme HMI yazılımı, TwinCAT plastik şişirme yazılım altyapısı için bir opsiyon olarak sunulmaktadır. Makine imalatçısı kendine özgü bir çözüm geliştirebileceği gibi, plastik şişirme makinelerine yönelik Windows XP ya da Windows CE tabanlı Beckhoff işletim arayüzünü kullanma konusunda serbest bir şekilde tercih yapabilirler. Bu, makine imalatçısının uyum sağlamasına olanak verdiği gibi standart PC işletimi sayesinde geleceğe yönelik bir yatırım olmaktadır.
 

DIN ray üzerinde kompakt yüksek performanslı CNC

PC tabanlı açık CNC çözümü, kullanıcıların kendi know-how'larını mevcut çözümlere entegre etme olanağı sağlıyor. Yazılım yüksek performanslı CPU'lar üzerinde çalışıyor, Beckhoff'un CX2000 serisi Gömülü PC'leri gibi. Tüm mevcut çekirdekleri CNC için kullanma seçeneği, işlemcilerden optimal derecede faydalanılması ve maliyet tasarrufu yapılmasını sağlar çünkü tüm fonksiyonlar tek bir cihaz üzerinde yürütülebilir. Ölçeklendirilebilir sürücü teknolojisi tüm CNC paketini tamamlar. AX5000 serisinin yüksek performanslı servo sürücülerine ek olarak, Tek Kablo Teknolojili EL7201-0010 gibi terminal biçiminde sürücüler de kullanılabilir.

PC tabanlı kontrol sayesinde, Beckhoff, donanım ve yazılım bakımından iyi biçimde ölçeklendirilebilen ve bireysel olarak her bir uygulamaya ve uygulamanın karmaşıklık derecesine adapte edilebilen bir açık kontrol çözümü sunuyor. Evrensel bir araç sunan ve bu yüzden ele almayı önemli ölçüde basitleştiren tümleşik TwinCAT otomasyon yazılımı, bu bağlamda önemli avantajlar sağlıyor. CX2000 serisi yerleşik PC gibi yüksek performanslı PC donanımının kullanılması, tüm makine fonksiyonlarının tek bir platformda entegre edilebilmesine olanak tanır: PLC, Hareket Kontrolü, CNC, güvenlik, ölçüm teknolojisi ve aynı zamanda durum izleme, enerji yönetimi ve simülasyon.

Gömülü PC: DIN ray üzerinde çok çekirdek

Çok çekirdekli işlemcilerle ve modüler PC'ler ve I/O arabirimleriyle CX2000 serisi, DIN raya yüksek derecede esneklik ve performans getiriyor. Modüler olarak geliştirilebilen, sağlam metal muhafazalı Gömülü PC'ler, aşağıdaki işlemcilere sahip üç temel merkezi işlem birimini(CPU) temel alır: Intel® Celeron® 1,4 GHz tek çekirdek (CX2020), Intel® Core™ i7 1,5 GHz çift çekirdek (CX2030) ve Intel® Core™ i7 2,1 GHz dört çekirdek (CX2040). Bu nedenle CX2000 serisi daha önce yalnızca Endüstriyel PC'lerin erişebildiği bir performans aralığını kapsar.

TwinCAT sistemimde çoklu çekirdek desteği

CX2000 serisinin çok çekirdekli işlemcilerini temel alan PLC, CNC ve durum izleme gibi fonksiyonlar farklı çekirdekler üzerinde yürütülebilir. Bu sayede otomasyon için, gelişmiş işlemcilerin performanslarından tam olarak yararlanılabilir. "İzole edilmiş çekirdekler" seçeneği, çok çekirdekli bir işlemcinin belirli çekirdeklerinin TwinCAT'e tahsis edilmesine izin verir. Bundan sonra, izole edilmiş çekirdekler işletim sistemi tarafından görülemez. Doğal olarak TwinCAT 3, görevleri, ayrılmış işlemcilerin çekirdeklerine dağıtacak uygun yapılandırmayı da sunmaktadır.

TwinCAT sisteminde mühendislik

Güvenlik teknolojisi yapılandırması ile birlikte I/O'lar, PLC'ler ve CNC'ler için gerek duyulan tüm mühendisliğin tek bir sistemi temel alması, mühendislik maliyetlerinde önemli bir oranda tasarruf sağlar. Kullanıcının farklı araçlarda uzmanlık kazanması gerekmez ve buna ek olarak Microsoft Visual Studio® tümleşiminin avantajlarından tam olarak yararlanılabilir. Örneğin, tüm yapılandırma verileri ve tüm program kodu, tek bir kaynak kodu kontrol aracına kaydedilebilir ve sürümlere ayrılabilir. Tümleşik gerçek zamanlı osiloskopla teşhis özelliği, devreye almayı ve bakımı kolaylaştırır.
TwinCAT 3 geniş bir açık arabirimler serisi sunar, özellikle CNC uygulamaları için. Microsoft Visual Studio®, var olan dönüşümleri tamamlamak veya bunların yerine geçmek üzere yeni dönüşümlerin veya kontrolörlerin örn. C veya C++ ile yazılmasında kullanılabilir. Bu, belirli kuralların uygulanması şartıyla müşteri know-how'ının kolayca entegre edilebileceği anlamına gelir: Kullanıcı tarafından oluşturulmuş modüllerin, TwinCAT sistemi ortamına kusursuz şekilde uyması için TcCom (TwinCAT Component Object Model) teknik özelliklerini temel alması gerekir. Uygun sihirbazlar geliştirmeyi kolaylaştırırken, hata ayıklayıcılar devreye almayı basitleştirir.

"Tek Kablo Teknolojisi"ne sahip kompakt sürücü teknolojisi

Çeşitli sürücüler TwinCAT CNC çözümüyle birleştirilebilir: EL7201-0010 servo terminali, standart bir terminal gövdesinde bir servo sürücüyle entegre olur ve AM81xx servomotor serisinin Tek Kablo Teknolojisini (OCT) destekler. OCT çözümünde güç ve geri besleme sistemleri standart motor kablosunda bir araya getirilmiştir. Bu, malzeme ve devreye alma giderlerini azaltır ve kablo montajını kolaylaştırır. Bu kompakt sürücü çözümü, bir makine konstrüksiyonundaki yüksek derecede dinamik konumlandırma görevleri için idealdir.

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR