Salı , 19 Mart 2024
HABERLER
ANASAYFA / ÜRÜNLER / RAPID Yeni Seri Plastik Parçalayıcıları (shredders) Piyasaya Sundu – RAPTOR SERİSİ

RAPID Yeni Seri Plastik Parçalayıcıları (shredders) Piyasaya Sundu – RAPTOR SERİSİ

Plastik parça kırma teknolojileri uzmanı Rapid Granulator yeni seri plastik parçalayıcıları (shredders) tanıtıyor: Raptor Serisi.

RAPID Yeni Seri Plastik Parçalayıcıları (shredders) Piyasaya Sundu – RAPTOR SERİSİ
RAPID Yeni Seri Plastik Parçalayıcıları (shredders) Piyasaya Sundu – RAPTOR SERİSİ

Plastik parça kırma teknolojileri uzmanı Rapid Granulator yeni seri plastik parçalayıcıları (shredders) tanıtıyor: Raptor Serisi. Modüler bir dizayna sahip yeni seri parçalayıcılar ilk defa “Open-Hearted” konseptiyle piyasada yer almaktadır. Ayrıca göze çarpan diğer özelliklerinden bazıları benzersiz kesim teknolojisi geriye doğru açılabilen giriş ağzı ve kırma makinasıyla entegre olabilen dizaynıdır. Raptor Serisi Parçalayıcılar (shredders) 70 yıllık bilgi birikiminin sonucunda verimliliği maksimize etmek ve işletme maliyetini minimuma indirmek amacıyla ortaya çıkan aklın ürünüdür. K-2016 (Dusseldorf)

Fuarında Raptor Serisi Parçalayıcılar Rapid standında görülebilecektir. (Salon 9, Stant E 19).


“Raptor Serisi Parçalayıcı ve Kırma Makinası özelliklerini içeren hibrit bir sistem, parçalayıcıların ağır yükleri kırma teknolojisi ile kırma makinalarının ‘Open-Hearted’ konseptini aynı anda sunabilmektedir. Bu sayede, kullanımı, bakımı ve temizliği kolay ve hızlı olmaktadır.” Rapid Global Satış ve Pazarlama Müdürü Bengt Rimark “Raptor Serisi, plastik üreticileri için önem arz eden başlıca konular olan kolaylık ve minimum işletme maliyetleri için her bir detaya %100 odaklanarak geliştirilmiştir. Rapid olarak aynı anda hem parçalayıcı hem de kırma makinası ürettiğimiz için müşterilerimizin isteklerine göre, terzi usulü tam onlara uyacak şekilde geri dönüşüm sistemleri üretebilmekteyiz.”

Rapid’in “Open-Hearted” dizaynı ile Raptor serisinde, rotora, kesme yuvasında oldukça hızlı ulaşılabilmektedir. Bu temizleme ve servis sürelerini kayda değer miktarda düşürmektedir. Ön kapak yandan menteşelidir, kontrolsüz bir şekilde rotora ve kesme yuvasına ulaşılması imkânsızdır. Sadece ön kapak açıldığı takdirde, giriş ağzı geriye doğru açılabilmektedir.
Rapid, Raptor’un 36 farklı kombinasyonu ile farklı birçok uygulama için müşterilere çözüm sunmaktadır. Modüler sistemde 2 farklı çap ve giriş ağzı mevcuttur (800mm ve 1350mm). Malzemeyi rotora itmek için 2 farklı sistem mevcuttur – FlexiPUSH ve PowerPUSH. PowerPUSH uzatılmış itici sistemine sahiptir. (PowerPUSH-XT); ayrıca 3 farklı kesim sistemi mevcuttur; Quad Cut, Claw ve Power Wedge.

Temel anlamda işletme maliyetleri kolaylık ve hız olarak tanımlanabilir; oldukça kısa temizleme ve bakım süreleri Raptor sağladığı önemli avantajlardandır. Rotor durduktan sonra 1 dakika içerisinde makine açık konuma getirilebilmektedir. Makine açıldıktan sonra tüm bağlantı elemanlarına dışarıdan havalı sökme aletleri ile ulaşılabilmektedir. “Open-Hearted” dizaynı sayesinde kontaminasyona neden olabilecek tüm parçalar rahatlıkla görünebilmektedir.

Eğimli giriş ağzı elektrikli kriko ile açılmaktadır, elek ve malzeme haznesi tek operatör tarafından kaldırılabilmektedir. Özel tasarım malzeme haznesi sayesinde, hiçbir vida yerinden çıkarmadan elek ve hazne rahatlıkla kayarak yerlerinden çıkmaktadır. Aynı şekilde ön kapağı açmak ve rotor döndürme rahattır. İç kısma görünürlüğü arttırmak amaçlı opsiyon olarak ışık konabilmektedir.
FlexiPUSH pnömatik bir iticidir ve hacimli malzemeler gibi temel uygulamalar için yeterlidir. Örnek olarak 1200L IBC verilebilir. Hidrolik olan PowerPUSH itici sistemi, film ve levha uygulamaları için kullanılabilir. Kesme yuvası öze dokulu yapısı sayesinde, malzemenin yapışması ya da iticinin dışına doğru ilerlemesi engellenir. Ayrıca 5 derecelik açı ile sıvıların boşaltılması sağlanır.

Eşsiz Quadcut tasarımlı bıçaklar sayesinde genel atık plastik parçaların kırılmasında, bıçakların dört tarafının da kullanılmasına olanak sağlanır. Kesme sistemi ve bıçakları rotora sabitleme sistemi yüksek karalılığa ve dayanıklılığa sahiptir. Bıçaklar aşınabilir pullar ile desteklenerek rotora sabitlenmiştir. Bu sayede bıçaklar ile kesme yuvası arasında plastik malzeme sıkışması engellenir.

Raptor serileri MCB (Mineral Kompozit Şase) ile birlikte piyasaya sunulmaktadır. MCB ile kullanım sırasında düşük stres ve titreşim olur. Makinanın yere daha iyi oturması ve ağırlık merkezinin düşürülmesi sağlanır.

Raptor serisi DUO konseptinde kendisine özellikle entegre edilebilecek şekilde dizayn edilmiş Rapid kırma makinasıyla beraber çalışabilir.


 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR