Salı , 19 Mart 2024
HABERLER
ANASAYFA / SÖYLEŞİLER / TSP Makine; Plastik Sektöründeki Tüm Oyuncuların Tedarikçisi Olmaya Aday!

TSP Makine; Plastik Sektöründeki Tüm Oyuncuların Tedarikçisi Olmaya Aday!

TSP makina olarak; sahip olduğumuz deneyimli kadromuz ve güçlü şirket yapımız ile, Türk plastik sektörüne uzun yıllardır hizmet etmekteyiz.

TSP Makine; Plastik Sektöründeki Tüm Oyuncuların Tedarikçisi Olmaya Aday!
TSP Makine; Plastik Sektöründeki Tüm Oyuncuların Tedarikçisi Olmaya Aday!
 
  • Geniş bir ürün yelpazeniz var. Ürün gamınızdan biraz bahseder misiniz?
 
TSP Makine olarak stratejik bir kararla Türkiye pazarına kendi markamızla Uzak Doğu’da üretimini gerçekleştirdiğimiz ürünlerimizle hizmet vermeye başladık. Kendi markamızı bünyesinde barındıran W ve M serileriyle müşterilerimizin farklı tonaj ihtiyaçlarına farklı çözümler sunmaktayız.
 
Plastik prosesinin ihtiyaç duyduğu bütün yardımcı ekipmanlar yine TSP markasıyla müşterilerimize güvenle sunulmaktadır.
TSP MAKİNA Hakkında:
 
TSP makina olarak; sahip olduğumuz deneyimli kadromuz ve güçlü şirket yapımız ile, Türk plastik sektörüne uzun yıllardır hizmet etmekteyiz. Dostlarımız olarak gördüğümüz müşterilerimizin beklentilerini karışlamak için sürekli olarak ürün gamımızı yenilemekte değişen şartlara uygun geliştirmekteyiz.
Türkiye’de dünya standartlarında enjeksiyon makinesi üretme hedefine uygun yapılanan şirket, bunun ilk şartı olan tesisleşme alt yapısını tamamlamış bulunmaktadır. Avrupa Serbest Bölgesinde 17.500 m2 üzerine inşa edilmiş fabrika binası ile bu hedefe daha da yaklaşmış bulunmaktadır. Firmanın temel hedefi; yakın gelecekte Türkiye pazarının ihtiyaç duyduğu bu alandaki üretim eksikliğini gidermek ve dışa bağımlılığı azaltmaktır.
Sahip olduğu bu anlayış ile TSP Makine, Türkiye’de var olan plastik sektörünün tüm oyuncularının tedarikçisi olmaya aday.
 
 
  • Türk plastik sektörüne deneyimli kadronuzla yıllardır hizmet veriyorsunuz. Her geçen gün yenilenen ürün gamınızla geçmişten günümüze gelişim süreciniz hakkında bilgi verir misiniz?
 
TSP Makine olarak yaklaşık 30 yılı aşkın sektör tecrübesiyle Türk plastik sektörüne ve onun değerli üyelerine; deneyimli uzman teknik kadroları, konusunda uzman profesyonel satış ekibi ve güçlü şirket ve finans yapısıyla hizmet vermektedir. Müşteri odaklı yaklaşımıyla plastik sektörünün beklentilerine cevap vermek ve sektöre yön veren marka olmak için her gün yenilenerek gelişmekte ve bu gelişmeye paralel olarak son teknoloji TSP-W ve TSP-M serisi makinalarıyla müşterilerine çözüm sunmaktadır.
 
Ayrıca 2014 yılından beri Tayvanlı FCS firmasının mümessilliğini yapmakta pazardaki müşterilerimizin değişik ihtiyaçlarına geniş ürün yelpazemiz ve Tayvan kalitesiyle hizmet vermekteyiz.
 
Geleceğin teknolojisine şimdiden yön veren ve bunu her zaman daha ileriye, yüksek teknolojik alt yapısıyla her geçen gün geliştiren JAPON JSW FULL ELEKTRİKLİ ENJEKSİYON makinalarının distribütörlüğünü de son 3 yıldır başarıyla gerçekleştirmekte ve son 3 senedir Avrupa Bölgesinin pazar liderliğini elinde bulundurmaktadır.
 
FCS markasının 10’dan fazla farklı model ve çözümüyle bütün sektörlere hitap eden yapısıyla artık hiçbir müşterimiz çözümsüz değil.
 
Dünyanın en meşhur Full Elektrikli Enjeksiyon makinası olan Japon JSW markasıyla enerji verimliliği ve sürdürülebilirlik bilinciyle A müşterilerimize çözüm ortağı olmaktayız.
 
İtalyan CLINT marka chillerlerimiz ve yine İtalyan SB markalı hammadde dozajlama ve kurutma sistemlerimizle müşterilerimize Avrupa menşeili çözüm önerileri sunmaktayız.
 
 
  • 2016 yılı kapsamında yeni bir ürün, yatırım ya da proje çalışmalarınız var mı?
 
Gelişen teknolojiyle birlikte öngörümüz yakın bir gelecekte müşterilerimizin büyük bir çoğunluğunun Full Elektrikli Enjeksiyon makinası teknolojisiyle tanışacak. Full Elektrikli makina sektörü bizim için uzun soluklu, geleceğimizi şekillendiren bir süreç olacağından enerjimizin büyük bir bölümünü bu alana kaydırmış bulunmaktayız. Bütün müşteri talepleri, onlara sunulan çözüm önerileri, birlikte başardığımız projelerimiz bizim zaten en büyük yatırımımız.
 
  • AR-GE çalışmaları günümüzde oldukça önemli. TSP Makine açısından AR-GE çalışmaları nasıl bir yer teşkil ediyor? Biraz bilgi verir misiniz?
 
Kadromuzda yer alan genç AR-GE mühendislerimiz ile üreticilerimizi sürekli gelişim konusunda teşvik edip sürece biz de dâhil oluyoruz. Sonuçta uzun yıllardan beri gelen sektör ve ürün tecrübemizle, ülkemizdeki müşteri beklentilerini de sürekli takip ederek, üreticilerimizi buradaki gelişmelerden anında haberdar ediyor, AR-GE süreçlerinin hızlı bir şekilde ilerlemesine katkı sağlıyoruz. Üreticilerimiz bizden aldıkları geribildirimler ile geliştirdikleri teknolojileri kendi pazarları, Uzak Doğu pazarı ve Avrupa pazarındaki satışlarına da uyguluyorlar.
 
Sektörde hızlı bir gelişme süreci bulunuyor, hem Avrupa kaynaklı hem de yerli sektör dergi ve yayınlarını sıkı takip edip, yurt dışında bulunan tüm fuarlara (“K” – Fakuma, MILAN Plast, China Plast, Tayvan Plast vb.)  katılıp üreticiler ile müşterilerimizin talepleri doğrultusunda birlikte hareket edip gelişmeler sağlıyoruz.
 
  • Teknolojiyi nasıl takip ediyor, üretiminize nasıl uyguluyorsunuz? Üretimin modernize edilmesi konusundaki düşünleriniz neler?
 
TSP Makine kendine sektörde proaktif bir yer tutmakta ve sektöre öncülük etmektedir. Bunu nasıl sağlamaktayız? Cevabı her zaman yenilikçi olmamız ve sürekli piyasada aktif olarak bulunmamızdan kaynaklanmaktadır. AR-GE mühendislerimizin çalışmaları ile üretim süreçlerimizi geliştirmekte ve donanımsal olarak makinelerimiz her geçen gün yenilenmekteyiz. Bu süreçte her iki serimiz olan W ve M serileri teknolojik gelişmeler ışığında tümüyle revizyona uğrayarak geliştirilmiştir. Türkiye’de enjeksiyon makineleri satışında yer alan tüm firmalar içinde en fazla genç mühendis barındıran ekibiz. Bu mühendislerimizin birçoğu da AR-GE ve Ürün geliştirme alanlarından görev yapıyorlar.
 
 
 
  • TSP Makine’yi sektörde farklı kılan nedir? Neden sizce tercih edilmeli?
 
TSP Makine olarak en dikkat çekici özelliğimiz müşteri odaklı bir çözüm sunmamızdır. Müşteri odaklılık felsefemiz ise, müşterilerimizin isteklerine en uygun makineyi tercih etmelerini sağlayarak, üretimde optimum faydaya ulaşmak, üretimin bütün süreçlerinde kendilerine teknik destek ve yedek ekipman tedariğiyle destek olarak sorunsuz bir üretim süreci sağlamaktır. Güçlü teknik servis yapımız; çok alternatifli ve her müşteri beklentisine uygun çözüm bulunan kaliteli ürün gamı bizi öne çıkaran özelliklerdir. Müşterilerimizden gelen geribildirimlere dayanarak bu farklılığımızı büyük bir gururla ve rahatça her platformda dile getiriyoruz.  Rakiplerimizden en büyük farkımız ise güçlü finansal yapımızın vermiş olduğu avantajla, Avrupa Serbest Bölgesi stok sahalarımızdan çok hızlı bir şekilde “stoktan teslimat” yapabilmemizdir. Ayrıca kendi markamızla, kendi geliştirdiğimiz ürünleri de müşterilerin hizmetine sunmamız, rakiplerimizden fark yaratan önemli yanlarımızdan biridir.
Son olarak şunu da dile getirmeliyim ki, yine en büyük farklarımızdan biri genç, dinamik ve pek de alışık olunmayan profesyonel kadromuz. Kadromuzda yer alan pek çok arkadaşımız sadece bu sektörde değil, hizmet verdiğimiz otomotiv, beyaz eşya, ambalaj vb. sektörlerde deneyimleri olan kişiler.
 
  • TSP Makine olarak sektöre ne gibi çözüm önerileri sunuyorsunuz? Müşterilerinize satın almalarda nelere dikkat etmelerini önerirsiniz?
 
Doğru makine tercihi için müşterinin projesine uygun alternatif çözümler üretiyoruz ve makine öneriyoruz. Satın alma sürecinde ürün tercihinde bulunurken ürünü ve hizmet sağlayıcı firmayı iyi araştırıp, satış sonrasında ortaya çıkabilecek olumsuzluklarda tedarikçinin ne kadar hızlı ve kaliteli hizmet verebileceğini de kıyaslamaları gerekmektedir.
 
 
  • Müşterilerinize yurt içi ve yurt dışında satış sonrası sağladığınız teknik destek çalışmaları hakkında bilgi verir misiniz?
 
11 kişilik teknik ekibimiz 7/24 erişilebilir durumda . Hem genel merkezimiz hem de Avrupa Serbest Bölgemizdeki stok alanımızda bulunan ciddi miktarda yedek parça ile çok hızlı çözümler üretebilmekteyiz.
 
  • Dünyada ve Türkiye’de sektörün bugün gelmiş olduğu konumu şu anda içinde bulunduğumuz piyasa koşulları dâhilinde değerlendirmenizi istersek neler söylersiniz?
 
Sektör çok hızlı gelişmekte, Avrupa ve Japonya’da bulunan üreticiler proses ve üretim trendleri belirleyip yön vermektedir. Biz makine tedarikçisi ve hizmet sağlayıcıları olarak bu trendleri yakından takip edip değerli kullanıcılarımıza çok hızlı bir şekilde sunma yolunda her geçen gün büyüyen ekibimizle hızlı ve profesyonel olarak çalışmaktayız.
 
 
  • Son olarak okuyucularımıza neler söylemek istersiniz?
 
TSP Ailesi olarak, plastik sektöründeki 30 yılı aşkın çalışma hayatımızda bizi yalnız bırakmayan müşterilerimize sonsuz teşekkür ederiz.

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR